Zapiekanka ziemniaczana

24 września 2010,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 600 g ziemniaków

– 2 łyżki śmietany 30%

– 50 g startego sera Emmentalera

– 2 łyżki Przyprawy do Dań z Ziemniaków KAMIS

– 2 jajka

– 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki (0,5 cm). Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować na małym ogniu przez 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie ziemniaki odcedzić i lekko przestudzić. Przyprawę, roztrzepane jajka i śmietanę wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć ziemniaki, zalać masą śmietanową-jajeczną. Wierzch posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku w temp. 180 stopni przez 30-40 minut na programie termoobieg.

file1285311737



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...