Jajka faszerowane

16 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 jaja ugotowane na twardo
– łyżka ostrej musztardy
– 2 drobno posiekane szalotki
– 4 łyżki startych orzechów włoskich
– sól i pieprz
– oliwa do smażenia (ja stosuję masło)

Ugotowane nieobrane ze skorupki jajka przekroić ostrym nożem z ząbkami wzdłuż na pół. Ostrożnie, aby nie zniszczyć skorupek, wyjąć jajo i przełożyć do miski. Dodać musztardę, szalotki, sól, pieprz i rozgnieść widelce na masę. Nafaszerować nią skorupki jajek, panierować w orzechach. Podsmażyć jajka na oliwie (ja smażę na masełku)  farszem do dołu, aż się zrumienią.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...