Spaghetti z zielonym groszkiem

30 lipca 2013, dodał: hotapple
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 25 dag makaronu spaghetti
– 30 dag mrożonego groszku
– 2 ząbki czosnku
– łyżka oleju
– łyżeczka mąki
– 20 dag śmietany kremówki
– łyżeczka bulionu warzywnego
– sok i skórka otarta z cytryny
– biały pieprz, sól, cukier
– listki bazylii

Makaron ugotować al dente, na 5 minut przed końcem gotowania dodać groszek. Makaron z groszkiem odcedzić na sitku, czosnek obrać, posiekać. W garnku rozgrzać olej, wrzucić czosnek, zeszklić, następnie oprószyć mąką i zasmażyć, dolać śmietanę i 200 ml wody zimnej. Poczekać aż całość zawrze, dodać bulion, gotować 6 minut. Pod koniec doprawić sos solą, pieprzem i cukrem. Odcedzony makaron z groszkiem wymieszać z sokiem i skórką cytryny. Polać sosem. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...