Sernik baskijski z malinami

10 października 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

sernik baskijski

450 gram sera mielonego na sernik

100 gram cukru białego drobnego

3 jaja

łyżeczka ekstraktu waniliowego

25 gram mąki ziemniaczanej

1/2 łyżeczki soli

250 gram śmietany 30 %

25 dag malin

Wykonanie:

do misy miksera włożyć ser twarogowy, cukier, sól, ekstrakt, mąkę ziemniaczaną, wymieszać, Dodać całe jaja i śmietanę, zmiksować na małych obrotach. Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 50 minut w 220 stopniach V, aż wierch ciasta będzie mocno przypieczony. Ostudzić w uchylonym piekarniku.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz