„Dieta w chorobie Hashimoto” – już wkrótce premiera!
Już wkrótce ukaże się kolejne wydanie bestsellerowego poradnika autorstwa Agaty Lewandowskiej: „Dieta w chorobie Hashimoto”. Mamy przyjemność być patronem medialnym tej publikacji i gorąco polecamy Wam jego lekturę! Warto skorzystać ze wskazówek doświadczonego dietetyka i pomóc sobie lub bliskim zmagającym się z tą chorobą.
Dużą rolę w terapii Hashimoto odgrywa styl życia chorego, czyli dieta, aktywność fizyczna, unikanie palenia czynnego i biernego, a także redukcja stresu. To choroba, której leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń.
W książce przedstawiono przepisy na dania główne, zupy, przekąski, sałatki, pieczywa i desery. Każdy z nich opatrzono specjalną ikonką informującą o tym, czy danie jest:
– bez glutenu,
– bez pszenicy,
– bez mleka,
– bez laktozy,
– z dużą zawartością szkodliwych dla tarczycy goitrogenów.
W poradniku podano najważniejsze zalecenia w chorobie Hashimoto, omówiono towarzyszące jej schorzenia i scharakteryzowano składniki pokarmowe, które mają największy wpływ na tarczycę. Dzięki temu dbanie o zdrowie staje się łatwiejsze.