Chleb Bez Mąki Vegan z Komosą i Gryką to pierwszy z rodziny chlebków dla wegetarian i wegan. To wyjątkowy produkt, bez drożdży, bez mąki, bez surowców modyfikowanych genetycznie. Innowacyjny w swej formie. Chleb Bez Mąki Vegan z Komosą i Gryką swoje unikalne właściwości odżywcze zawdzięcza kompozycji starannie wyselekcjonowanych ziaren: płatków owsianych, płatków sojowych, ziaren gryki i komosy, nasion lnu, słonecznika, oraz sezamu i pestek dyni. To chleb stworzony z surowców bezglutenowych. Zawierający tłuszcze nienasycone oraz błonnik pokarmowy.
Każde opakowanie Chleba bez mąki Vegan zawiera cztery kromki i waży 220 gram. Przezroczyste opakowanie gwarantuje najwyższą jakość produktu. Na opakowaniu konsument znajdzie pełną tabele z wartościami odżywczymi produktu. Długi okres przydatności do spożycia chlebek zawdzięcza procesowi pasteryzacji. W przypadku Chleba bez mąki substancją naturalnie konserwującą jest kwas mlekowy . Po upieczeniu chleb jest pakowany szczelnie w folię i poddany pasteryzacji. Szczelność opakowania gwarantuje zachowanie świeżości przez długi czas. Po rozpakowaniu chleb najlepiej przechowywać w lodówce i spożyć jak najszybciej.
Składniki produktu: woda, płatki owsiane bezglutenowe, ziarna słonecznika 10%, siemię lniane brązowe 9%,pestki dyni 7%, siemię lniane złote 4%, syrop ryżowy, olej roślinny rzepakowy, SEZAM 3%, płatki SOJOWE, błonnik roślinny, płatki gryczane, komosa ryżowa, sól, ekstrakty i aromaty przypraw.
Wartości odżywcze:
w 100 gram produktu:
Wartość energetyczna 1310kj/315 kcal,
Tłuszcz 22 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g,
Węglowodany 18 g; w tym cukry 1,7 g,
Błonnik 10 g
Białko 11 g,
Sól 1,2 g
Cena:
Chleb bez mąki Vegan® (220 gram):ok. 6,50 zł
Produkt dostępny w handlu tradycyjnym, jak i nowoczesnym na terenie całego kraju oraz w sprzedaży internetowej: https://chlebbezmaki.pl/sklep/
Więcej informacji na: www.chlebezmaki.pl