Zupa czosnkowa ze szpinakiem

20 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

1 szklanka mrożonego szpinaku,
3 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego z kostki KUCHAREK,
1 szklanka mleka,
1 cebula (10 dag),
1 główka czosnku,
2 łyżki oliwy,
1 łyżeczka tymianku Prymat,
3 liście laurowe Prymat,
3 ziarna ziela angielskiego Prymat,
sól,
pieprz czarny mielony Prymat

Przyrządzanie:

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Czosnek rozetrzeć z solą. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć czosnek, cebulę i lekko je zrumienić. Wlać bulion, dodać liście laurowe Prymat, tymianek Prymat, ziele angielskie Prymat i gotować na małym ogniu 15-20 min. Rondel zestawić z ognia, wyjąć liście laurowe Prymat i ziele angielskie Prymat, zupę doprawić solą i pieprzem Prymat, a następnie zmiksować. Wlać mleko, ponownie zagotować, włożyć szpinak, energicznie zamieszać i jeszcze raz zagotować.

www.prymat.pl