Zupa czosnkowa ze szpinakiem

20 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

1 szklanka mrożonego szpinaku,
3 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego z kostki KUCHAREK,
1 szklanka mleka,
1 cebula (10 dag),
1 główka czosnku,
2 łyżki oliwy,
1 łyżeczka tymianku Prymat,
3 liście laurowe Prymat,
3 ziarna ziela angielskiego Prymat,
sól,
pieprz czarny mielony Prymat

Przyrządzanie:

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Czosnek rozetrzeć z solą. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć czosnek, cebulę i lekko je zrumienić. Wlać bulion, dodać liście laurowe Prymat, tymianek Prymat, ziele angielskie Prymat i gotować na małym ogniu 15-20 min. Rondel zestawić z ognia, wyjąć liście laurowe Prymat i ziele angielskie Prymat, zupę doprawić solą i pieprzem Prymat, a następnie zmiksować. Wlać mleko, ponownie zagotować, włożyć szpinak, energicznie zamieszać i jeszcze raz zagotować.

www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...