Dieta wegańska na cztery pory roku – przepisy i zdjęcia

30 stycznia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość – warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy warto wrzucić do koszyka i do garnka.

W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera.

W książce znajdziesz:

– informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,

– makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,

– źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,

– składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,

– przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.

 

 

 

 






FORUM - bieżące dyskusje

kąpiele - żele, płyny, olejki
Lubie żele do kapieli o owocowych nutach - np. owocową linię Body Coctail,...
Super cera bez zmarszczek
Na zmarszczki doskonałe sa kosmetyki z olejkiem z dzikiej róży
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Znakomite kosmetyki do pielęgnacji twarzy znalazłam w Biedronce z Bielendy linia Skin Academy solution
Naturalne kosmetyki
Z naturalnych kosmetyków świetne zamawiam w sklepie, jak np mój ukochany Olejek Busajna....