Ciasto z malinami i truskawkami

13 czerwca 2010, dodał: niuniak
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 3 jajka
  • po 3/4 szklanki cukru i mąki
  • 40 dag śmietany 36 %
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 25 dag truskawek
  • 25 dag malin
  • galaretka malinowa

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, wymieszać.

Upiec okrągły biszkopt, gorącym wyłożyć keksówkę tworząc brzeg.

Śmietanę ubić z cukrem, dodać zmiksowane truskawki i rozpuszczoną żelatynę.

Wymieszać, wyłożyć na wystudzony biszkopt w keksówce. Wstawić do lodówki do stężenia.

Przebrane maliny ułożyć na zastygniętej masie, zalać tężejącą galaretką.

Wstawić do lodówki. Smacznego



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czapeczka dla dziecka
Czapka z daszkiem to popularne i praktyczne nakrycie głowy na upał. Wybierając takie nakrycie...
Rutyna w związku, co zrobić ?
Rutyna manifestuje się poprzez powtarzalność działań, brak nowości oraz spadek emocjonalnej i fizycznej intymności....
Jaki zegarek kupić
Można przyjąć, że dobry zegarek kosztuje co najmniej kilkaset złotych – jego cena...
Blizny na twarzy krępujące :(
Można bez, problemu wykładzie bliznydzięki różnego rodzaju peelingom i zabiegom przeprowadzanym w gabinetach kosmetycznych,...