Kurczak w sosie śmietanowo-serowym

3 listopada 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

kurak-w-sosie-serwoym

1  podwójna pierś z kurczaka

200 ml śmietanki 30 %

50 ml bulionu drobiowego

cebula

75 g sera pleśniowego

kilka pomidorków koktajlowych

75 g sera żółtego startego na tarce

olej kokosowy do smażenia

sól, pieprz

posiekana bazylia

 

Przekrojonego kurczaka lekko rozbić,  natrzeć przyprawami i zgrillować wraz z pomidorkami. W rondlu rozgrzać odrobinę oleju kokosowego, dodać posiekaną cebulkę, doprawić do smaku i dolać bulion a następnie kawałki sera pleśniowego wymieszać wraz z serem żółtym i śmietanką, zalać sos bulionowy, dodać kurczaka i pomidorki i chwilkę dusić (2 minuty), podawać z ryżem lub makaronem oraz listkami bazylii.