Frittata z cukinią

2 listopada 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

masło klarowane

cukinia

cebula

ząbek czosnku

sól i pieprz

5 jajek

pomidor

świeże zioła: natka pietruszki, koperek lub szczypiorek

ffffff

Masło rozpuścić na patelni, dodać cebulkę i czosnek, smażyć około 5 minut, cukinię dodać pokrojoną w małe talarki. Pomidor sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę i pokroić w kostkę, dodać do cukinii. Jajka ubić, przyprawić, wymieszać z warzywami. Patelnię przykryć i smażyć frittatę na małym ogniu około1 0 minut.  Można omlet też dopiec w piekarniku.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...