Kremowa zupa szpinakowa z kurczakiem i serem feta

27 października 2019, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

składniki:

szpinaskowa

  • litr wody
  • 40 dag szpinaku
  • pierś z kurczaka
  • 1/2 kostka sera fety
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • ziemniaki 2 sztuki
  • łyżka masła klarowanego
  • cebula
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: prażone pestki słonecznika

 

Pierś z kurczaka ugotować w litrze wody (woda powinna być osolona). Wyjąc mięso i ostudzić. W dużym rondlu podsmażyć masło, dodać czosnek, cebulę, ziemniaki pokrojone w kostkę,szpinak, całość kilka minut dusić, dodać wodę z gotowania mięsa i przykryć, gotować około 15 minut. Dodać przyprawy i zmiksować całość na gładką masę. Do zupy dodać pokrojonego w plasterki kurczaka i ser feta. Podawać udekorowana zupę natką i pestkami.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...