Tortilla i owoce morza

26 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Krewetki i przegrzebki w grillowanej tortilli
Składniki:
12 dużych krewetek, obranych i oczyszczonych,
1 duża czerwona papryka, pokrojona na 20 kwadratów
1 duża cebula słodka, poćwiartowana
12 przegrzebków
1 duża zielona papryka, pokrojona na 20 kwadratów
1/2 łyżeczki skórki z limonki, starta
1/4 szklanki soku z limonki
2 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka miodu
2 ząbki czosnku
1/4 łyżeczki pieprzu
1/8 łyżeczki soli
pszenne tortille
Red i Green Salsa: 2 dojrzałe awokado, obrane, pokrojone na małe kwadraty
2 łyżeczki soku z limonki
Przygotowanie:
Krewetki, paprykę i cebulę nadziać na szpikulce, tak by krewetki były przebite  dwa razy. Podobnie nabić na 4 szpikulce przegrzebki, paprykę i cebulę. Wymieszać skórkę i sok z limonki, olej, miód, czosnek, pieprz i sól. Polać szaszłyki i marynować obracając od czasu do czasu przez 15 do 20 min. Wymieszać w miseczce avocado z limonką. Pozostawić na 20 min. w lodówce. Na folii aluminiowej na grillu podgrzać tortille. Usmażyć szaszłyki (ok. 2 min. na jednej stronie). Zdjąć owoce morza i warzywa i włożyć od każdej ciepłej tortilli. Dodać salsę. Zawinąć tortillę. Podawać z ryżem lub grillowaną kukurydzą.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...