Grillowana papryka

7 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowana papryka

Składniki:

2 filiżanki bulionu z kurczaka
3 łyżki oliwy extra-virgin
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
1/4 łyżeczki soli
2 szklanki kuskus
1/3 szklanki suszonych jagód/porzeczek
1 duży pomidor, pokrojony
25 dag świeżego sera feta
4 młode cebulki, pokrojone w cienkie plasterki
1/2 szklanki płatków migdałów
1/3 szklanki posiekanej mięty
1 łyżka posiekanego świeżego oregano
1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
6 dużych papryk (czerwona, pomarańczowa, zielona, fioletowa, żółta)
Oliwa z oliwek sprayu

Przygotowanie:

Doprowadzić bulion z 1 łyżką oleju, czosnkiem i solą do wrzenia w dużym rondlu. Dodać kuskusu i porzeczki, zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić 5 min. Po wchłonięciu bulionu wymieszać widelcem. Ostudzić, dodać 2 łyżki oleju i pozostałe składniki nadzienia. Papryki przekroić na pół, wyczyścić i napełnić nadzieniem. Pokropić oliwą. Położyć na ruszcie i grillować 12 do 15 min. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...