Grillowana papryka

7 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowana papryka

Składniki:

2 filiżanki bulionu z kurczaka
3 łyżki oliwy extra-virgin
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
1/4 łyżeczki soli
2 szklanki kuskus
1/3 szklanki suszonych jagód/porzeczek
1 duży pomidor, pokrojony
25 dag świeżego sera feta
4 młode cebulki, pokrojone w cienkie plasterki
1/2 szklanki płatków migdałów
1/3 szklanki posiekanej mięty
1 łyżka posiekanego świeżego oregano
1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
6 dużych papryk (czerwona, pomarańczowa, zielona, fioletowa, żółta)
Oliwa z oliwek sprayu

Przygotowanie:

Doprowadzić bulion z 1 łyżką oleju, czosnkiem i solą do wrzenia w dużym rondlu. Dodać kuskusu i porzeczki, zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić 5 min. Po wchłonięciu bulionu wymieszać widelcem. Ostudzić, dodać 2 łyżki oleju i pozostałe składniki nadzienia. Papryki przekroić na pół, wyczyścić i napełnić nadzieniem. Pokropić oliwą. Położyć na ruszcie i grillować 12 do 15 min. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nie mam pieniedzy na święta
Ja tak robię, kupuję sporo rzeczy na promkach i mam zapasy na święta,...
Jak bronić się przed wykorzystywani…
Opieka zapewnia tym najuboższym, a o innych ma starać się rodzina, taka jest prawda...
Szukam metod na leczenie haluksów
Taka operacja to ryzyko, no i wyklucza z aktywności na kilka tygodni...
wybielanie zębów
To efekt nie będzie trwały, a każde wybielanie to też naruszanie struktury szkliwa,...