Grillowany bakłażan

7 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowany bakłażan z cebulką i tostami

Składniki:

4 plastry bakłażana
1 duża słodka cebula, pocięta na 4 plastry
4 plasterki pomidora lub rukola/sałata
4 bułki pszenne
1/2 do 3/4 szklanki ulubionej marynaty do grilla (sól, pieprz, czosnek)

Przygotowanie:

Moczyć drewniane patyczki do szaszłyków w wodzie przez 15 min. Do marynaty włożyć cebulę i bakłażana na 15-20 min.
Warzywa grillować przez 15-20 min., polewając kilka razy marynatą i obracając. Jednocześnie położyć bułeczki na grill. Podawać ciepłe z ulubionymi dodatkami (np. pomidor, sałata).



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...