Grillowane ziemniaki

7 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane ziemniaki

Składniki:

3 ziemniaki, gotowane
4 plastry boczku/słoniny
2 łyżki roztopionego masła
1 ząbek czosnku
3/4 szklanki sera cheddar
1/2 szklanki sosu barbecue
25 dag pokrojonej wieprzowiny
2 łyżki śmietany
szczypiorek do przybrania

Przygotowanie:

Piec ziemniaki w piekarniku około 1 godz. Plasterki boczku zapiec delikatnie (ok. 15 min.). Ziemniaki przeciąć na pół. Roztopić masło w rondelku i dodać roztarty czosnek. Ziemniaki polać mieszaniną masła i czosnku. Położyć ziemniaki oraz mięso na ruszcie i grillować ok. 4 min. z każdej strony. Na gorące ziemniaki położyć ser i polać sosem barbecue, grillować ok. 1 min. Ułożyć ziemniaki na talerzu, udekorować śmietaną, pokrojonym mięsem, boczkiem i szczypiorkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz