Zupa z kalarepy i fenkułu
Artykuł zewnętrzny
- 2 litry wywaru z mięsa (z liśćmi laurowymi, pieprzem i zielem angielskim)
- 1 pietruszka
- 1 seler
- 1 fenkuł
- 3 cebule
- 2 kalarepy
- 1 marchewka
- pieprz do smaku
- sól do smaku
1. Zagotowujemy wywar z mięsa
2. Pietruszkę, seler, fenkuł, kalarepę i marchew myjemy, kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru
3. Cebulę obieramy, myjemy, szatkujemy i dodajemy do wywaru
4. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut
Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”