Boczek z cebulą

26 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Boczek surowy 15 dag
Cebula biała 2 szt
Sól
Pieprz
olej

Na 2 łyżkach oleju podsmażyć boczek, jak najwięcej wytopić, dodać pokrojoną w grube plasterki cebulę. Na wolnym ogniu smażyć, najlepiej przykryć pokrywką, od czasu do czasu mieszając. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Spożywać z pieczywem lub z ziemniakami.

file1269641479



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...