Kasza gryczana z pieczarkami

26 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 szkl. wrzątku, 2 szkl. kaszy gryczanej, 3 łyżki masła lub oleju, 3 posiekane cebule, 250 g. posiekanych pieczarek, 1/2 szkl. posiekanej zielonej pietruszki, 1/2 szkl. posiekanego selera, sól, pieprz.

Kaszę wymieszać z wrzątkiem. Garnek przykryć i gotować na małym ogniu do całkowitego wchłonięcia wody. Następnie wstawić kaszę do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem ok. 45 min. Na patelni rozgrzać masło lub olej, dodać cebulę, pieczarki i seler. Smażyć do miękkości. Dodać do kaszy, danie posypać pietruszką i wymieszać.

file1269593210



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...