Jajka faszerowane pieczarkami

24 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

10 jajek, 0,5 kg. pieczarek, kilka suszonych prawdziwków, cebula, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, masło, bułka tarta, pieprz, sól.

8 jajek ugotować na twardo i zalać na chwilę zimną wodą. Ostudzone jajka wraz ze skorupkami przeciąć ząbkowanym nożem na połówki. Za pomocą łyżeczki wyjąć żółtko i białko. Namoczone prawdziwki i pieczarki posiekać, poddusić z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości masła. Odparować płyn, ostudzić i połączyć z posiekanymi jajkami. Dodać szczypiorek, pozostałe 2 surowe jajka, sól, pieprz i wymieszać. Wypełnić skorupki masą jajeczną, posypać je tartą bułką i smażyć na maśle na złoty kolor.

file1269421577



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...