Wątróbka z grilla

22 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

0,8 kg wątróbki
dowolne dodatki, warzywa
oliwki

Przygotowanie:

Mięso wypłukać pod zimną wodą, ostrożnie oczyścić z błon i żył. Pokroić wątróbkę na kawałki, grillować około 5 min, przyprawić. Można dodać do tego warzywa takie jak: cukinię, cebulę, bakłażan, pomidory (koktajlowe albo zwykłe) podsmażyć wszystkie warzywa razem i dodać do grillowanej wątróbki, podsmażyć jeszcze wszystko razem około 5 min., przyprawić. Na koniec dodać oliwki. Podawać można na dwa sposoby w sosie i oliwkami grillowanymi lub z warzywami.
Glazed Liver_003a



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...