Dziękuję portalowi www.urodaizdrowie.pl oraz marce Knorr za możliwość przetestowania nowej Kostki bulionowej z Czosnkiem i pietruszką.
Kilka słów o produkcie: Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr nadaje potrawom smakowitą czosnkową nutę. Będzie idealnym dopełnieniem dla dań mięsnych, ale także sosów i makaronów. Dzięki użyciu nowej kostki Knorr nie trzeba do mięsa dodawać wielu przypraw, ziół i soli, bo to ona jest idealną, kompletną kompozycją składników. Dzięki niej danie jest wspaniale doprawione, bardzo aromatyczne, cechuje się wyraźnym smakiem. Mięso przygotowane z pomocą nowego bulionu będzie także znakomitym składnikiem sałatek lub uzupełnieniem warzyw z patelni. Co więcej, wywar z gotowanego mięsa z dodatkiem kostki bulionowej może posłużyć jako baza do stworzenia sosu – wystarczy, że zagęścimy go śmietaną lub mąką.
Moja opinia o produkcie: Pierwszą rzeczą, która urzekła mnie już na samym początku, czyli po otwarciu paczki, był zapach! Aromat przypraw i ziół był wyrazisty i naturalny- od razu miałam ochotę przyrządzić jakieś danie z dodatkiem tej kostki. Razem z produktami otrzymałam również książeczkę z przepisami, wybór padł na Udka z kurczaka z warzywami. (przepis poniżej). Dzięki użyciu kostki bulionowej z czosnkiem i pietruszką nie musiałam martwić się, że dodam czegoś za dużo lub za mało- danie było doprawione idealnie jedyną przyprawą, która dodałam był pieprz z uwagi na upodobania domowników.
Składniki:
Udka z kurczaka 400g
Kostka bulionowa z czosnkiem i pietruszką Knorr
Przyprawa do mięs Knorr-1 łyżka
Oliwki zielone
Kapary w zalewie-2 łyżki
Pomidory w puszcze
Cebula
Papryka
Oliwa z oliwek 80 ml
Przygotowanie:
Mięso oprószamy przyprawą do mies, obsmażamy z obu stron. W tym samym garnku podsmażamy pokrojone w grubą kostkę cebulę i paprykę, dodajemy oliwki, kapary, wkładamy kurczaka. Całość zalewamy pomidorami, dusimy ok.30 minut. Na koniec doprawiamy kostką bulionową z czosnkiem i pietruszką Knorr.
Smacznego!