Karkówka w sosie śmietanowo – chrzanowym

18 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Karkówka 4 plastry
bulion warzywny 1 l
śmietana
chrzan tarty
sól
pieprz

Karkówkę gotujemy w wywarze około 45 min. Jak jest miękka, przystępujemy do zrobienia sosu. Do małego garnuszka wlewamy śmietanę, dodajemy łyżkę chrzanu i sól i delikatnie podgrzewamy aż się zagotuje. Wyjmujemy karkówkę na talerz, polewamy sosem. Podajemy z pieczywem

file1268916994



FORUM - bieżące dyskusje

Ukraińskie dzieci urodzone w Polsce…
Przy naszym deficycie demograficznym to jest jakaś wartość. Część z nich zostanie...
Nowa strona
Dla mnie najlepiej wygląda duża czcionka, bo nie trzeba wysilać wzroku.
Nasza czytelnia - jakie książki pol…
Ja czytam ostatnio biografię Krawczyka. Oczywiście sporo hagiografii jest w niej, bo...
Goście weselni do wynajęcia
Niezły pomysł:) Ale ja nie skorzystam, bo mam dużą rodzinę:)