smażona szynka z bobem i marchewką

16 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

300 g surowej szynki

2 czerwone cebule

200 g bobu

200 g małej marchewki

2 łyżki bułki tartej

2 łyżki masła

1/2 szklanki wody

sól, pieprz, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa

  • mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką,
  • obsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, podsmażamy, dodajemy wodę i dusimy kilka minut,
  • bób gotujemy kilka minut w osolonej wodzie odcedzamy i przelewamy zimną wodą, obieramy,
  • marchew myjemy, gotujemy w całości kilka minut,
  • na patelni roztapiamy masło, wsypujemy bułkę tartą i ją rumienimy, dodajemy warzywa, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową, po chwili zdejmujemy z ognia,
  • warzywa podajemy z szynką

file1268739224



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.