Spaghetti a’la bolognese

10 kwietnia 2013, dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 paczka makaronu spaghetti, 0,2 kg. mielonej wołowiny, 2 cebule, 1 duża marchew, 1 por, kostka rosołowa, 2 puszki koncentratu pomidorowego, 10 dkg. startego parmezanu, 5 łyżek oleju, przyprawy wg upodobań.

Na oleju smażymy posiekaną cebulę i mieloną wołowinę. Wrzucamy drobno pokrojoną marchew i pora. Smażymy 15 min., po czym podlewamy 3-4 łyżkami bulionu wymieszanego z koncentratem pomidorowym i przyprawami. Dusimy przez kilka minut. Ugotowany makaron polewamy sosem i posypujemy parmezanem.

file1268727799



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.