Zapiekanka ziemniaczana z jajkami

11 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 0,7 kg. ziemniaków, po 4 pomidory i jajka na twardo, pęczek szczypiorku, 2 ząbki czosnku, 15 dkg. żółtego sera, szklanka śmietany, 2 łyżki masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Obraną, posiekaną cebulę zeszklić na łyżeczce masła. Część grubo posiekanego szczypiorku dodać do cebuli. Naczynie żaroodporne natrzeć przekrojonymi ząbkami czosnku, posmarować resztą masła. Na dnie ułożyć cebulę i szczypiorek. Następnie na przemian układać warstwy ugotowanych i pokrojonych w plastry ziemniaków, plastry jajek oraz pomidorów. Śmietanę wymieszać ze startym serem, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Polać zapiekankę. Piec przez 25-30 minut w temp. ok. 200 stopni.

file1268296936



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.