zupa krem z marchewki i suszonych moreli

6 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

500 g marchewki

250 g suszonych moreli

700 ml wody

kawałek świeżego imbiru

100 g śmietanki kremówki

oliwa z oliwek

kilka kwiatków ogórecznika (niekoniecznie)

sól,  gałka muszkatołowa, chili

  • morele moczyć w gorącej wodzie przez kilka godzin,
  • imbir obrać, pokroić w kostkę, chwilę smażyć na oliwie,
  • marchew obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę dodać do imbiru, jeszcze chwilę smażyć,
  • dodać morele, razem z wodą z moczenia i wodą, gotować przez 20 min,
  • zmiksować całość, dodać sól, gałkę muszkatołową, chili i śmietanę, chwilę gotować,
  • przelać do miseczek udekorować kwiatkami

file1267864521



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...