Arabska Zupa Fasolowa

5 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 1 puszka pomidorów,
  • 1 puszka mieszanki fasoli,
  • 2 papryki,
  • 1 cukinia,Navy-Bean-and-kale-soup1
  • 1 szklanka zielonej soczewicy,
  • mrożone liście szpinaku,
  • 3 łyżki oleju roślinnego,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku,
  • 1/2 łyżeczki ostrej suszonej sproszkowanej papryki,
  • 1 łyżeczka ziaren kminku,
  • 2 łyżki przyprawy kebab gyros,
  • 1 łyżka przyprawy tandoori masala,
  • bulion drobiowy (kostka),
  • sok z 1/4 cytryny,
  • 2 ząbki czosnku,  średnia cebula,  zasmażka błyskawiczna, opcjonalnie tarty żółty ser.

Przygotowanie:

W garnku rozgrzać olej i smażyć poszatkowaną cebulę z kurkumą, cynamonem, kminkiem i suszoną papryką aż cebula będzie miękka. Do garnka dodać: odcedzoną fasolę, pomidory, pokrojoną paprykę i cukinię oraz szpinak. Dodać 3 szklanki wywaru. Wszystko wymieszać, dodać sok z cytryny i przyprawy. Gotować, aż papryka będzie miękka, ciągle mieszając. Gotową zupę można podawać z serem żółtym na wierzchu i odrobiną jogurtu naturalnego. Można zagęścić zasmażką w razie potrzeby.

nadesłała  Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...