Barszcz czerwony z żurawiną i pulpetami drobiowymi

14 grudnia 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
50 dag buraków 
1 marchewka 
1,5 litra bulionu warzywno- drobiowego (może być z kostki)
1 jabłko 
1 łyżka suszonej żurawiny
1 łyżeczka soku z cytryny do smaku
liść laurowy
pieprz,sól,majeranek do smaku

40 dag piersi z kurczaka 
1 łyżka kaszki kukurydzianej
1/3 szklanki śmietanki kremowej
sól,pieprz do smaku 

Buraki,marchewkę umyć,obrać i pokroić w cienkie plasterki,zalać gorącym bulionem,dodać liść laurowy i gotować 20 minut.W połowie
gotowania dodać starte na tarce jabłka. Ostawić na 20 minut ,przecedzić i przyprawić do smaku. Żurawinę dodać do barszczu.
Piersi z kruczka umyć,osuszyć,zmielić dodać kaszkę kukurydzianą,śmietankę, wszystko wymieszać. Przyprawić do
smaku,uformować małe kulki. Barszcz zagotować,wrzucić pulpety,ugotować je do miękkości.

file1387030429



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...