Barszcz czerwony z żurawiną i pulpetami drobiowymi

14 grudnia 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
50 dag buraków 
1 marchewka 
1,5 litra bulionu warzywno- drobiowego (może być z kostki)
1 jabłko 
1 łyżka suszonej żurawiny
1 łyżeczka soku z cytryny do smaku
liść laurowy
pieprz,sól,majeranek do smaku

40 dag piersi z kurczaka 
1 łyżka kaszki kukurydzianej
1/3 szklanki śmietanki kremowej
sól,pieprz do smaku 

Buraki,marchewkę umyć,obrać i pokroić w cienkie plasterki,zalać gorącym bulionem,dodać liść laurowy i gotować 20 minut.W połowie
gotowania dodać starte na tarce jabłka. Ostawić na 20 minut ,przecedzić i przyprawić do smaku. Żurawinę dodać do barszczu.
Piersi z kruczka umyć,osuszyć,zmielić dodać kaszkę kukurydzianą,śmietankę, wszystko wymieszać. Przyprawić do
smaku,uformować małe kulki. Barszcz zagotować,wrzucić pulpety,ugotować je do miękkości.

file1387030429