Kotlety z kalafiora

3 marca 2010,
dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

  • 1 duży kalafior,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta-3 łyżki (do masy) i do obtoczenia kotletów,
  • sól-do smaku,
  • pieprz-do smaku,
  • tłuszcz do smażenia, np. olej słonecznikowy.

Opis przygotowania :

Kalafior ugotować w wodzie z solą na pół miękko.
Ugotowany utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać do tego 2 jajka, sól, pieprz i 3 łyżki bułki tartej (tyle, aby można było formować kotlety).
Następnie formułujemy kotlety i obtaczamy je na końcu w bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z 2 stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i z surówką.
55398_kotlety-z-kalafiora_0_1



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....