potrawka z indyka z bobem i żurawiną

3 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

100 g ryżu dziki i parboiled

200 g bobu

400 g udźca z indyka bez kości

2 garście suszonej żurawiny

1 garść płatków migdałów

kurkuma, sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa, bazylia, chili

  • ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy,
  • indyka pokroić w kostkę, przyprawić, obsmażyć na patelni,
  • żurawinę namoczyć w gorącej wodzie kilka minut,
  • wyłuskany bób ugotować w  osolonej wodzie, zdjąć skórkę,
  • migdały uprażyć na suchej patelni
  • do indyka dodać bób, chwilę smażyć,
  • następnie dodać ryż i  żurawinę,  przyprawić, dodać migdały,
  • całość delikatnie wymieszać

file1267607812



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...