pieczone warzywa ze schabem

3 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

3 plastry schabu z kością

1 cukinia żółta

1 cukinia zielona

3 marchewki

3 gałązki pomidorów truskawkowych

ocet balsamiczny

sos sojowy ciemny

oliwa z oliwek

sok z 1/2 limonki

ziarna kolendry

sól, pieprz, papryka słodka i ostra

  • kolendrę rozgniatamy, dodajemy do niej 1 łyżeczkę octu balsamicznego, 1 łyżkę oliwy, 1 łyżeczkę sosu sojowego, sól, pieprz, paprykę, mieszamy i marynatą zalewamy mięso,
  • kotlety smażymy, zabezpieczamy przed wystygnięciem,
  • cukinie i marchew kroimy w plastry, polewamy sokiem z limonki, oliwą, przyprawiamy, mieszamy, układamy w rozgrzanym do 180 stopni celcjusza piekarniku razem z pomidorkami ( pomidorki polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem) i pieczemy 20 min,
  • podajemy ze schabem

file1267607737



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz