Mój szpinakowy romans

2 marca 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • Na monti naleśniki przepis : podany w moich przepisach naleśniki monti z pikantnym faszem
  • szpinak mrożony ( 300 gram )
  • serek śmietankowy extra light philadelphia opakowanie
  • ząbek czosnku
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sos :
  • 150 ml sosu pomidorowego np ten z Lidla w kartoniku
  • 1/2 białej cebuli
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • tarta odtłuszczona mozzarella
Zaczynam od rozmrożenia szpinaku w gotującej się osolonej wodzie , odcedzam i odstawiam na bok.Po wystudzeniu mieszam z wyciśniętym czosnkiem i serkiem.W międzyczasie w małym rondelku podgrzewam oliwę z  oliwek i wrzucam na nią posiekany drobniutko czosnek i cebulę , mieszam dokładnie , zmniejszam gaz i dolewam sos pomidorowy , duszę całość około 5 minut.Gotowe naleśniki nadziewam farszem szpinakowym, układam na talerzu , zalewam sosem i posypuję tartą mozzarellą.Zapiekam we wcześniej nagrzanym piekarniku około 3-5 minut i smacznego Kochani :)))

file1267525024