Tołpyga z foli

1 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna rybka , polecam:)


Składniki:

Ryba tołpyga filety
olej
przyprawa do ryb
sól
pieprz cytynowy
sok z cytryny
cebula
papryka

Tołpygę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem,skropić olejem,posypać przyprawą do ryb.
Ułożyć na wierzch po plastrze cebuli i kawałku papryki ,leciutko posolić po wierzchu.
Każdą porcję ryby zawinąć w folię aluminiową,piec w nagrzanym piekarniku w 200 st C około 35 min w zależności od piekarnika.
Przed  podaniem skropić sokiem z cytryny,i posypać pieprzem ziołowym.
Smacznego.

file1267480800



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....