Curry z kurczakiem w zielonych papryczkach

19 września 2013, dodał: Kalinka01
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 15 ostrych zielonych papryczek,
– 3 łyżki posiekanej szalotki,
– 1 łyżka posiekanego czosnku,
– 1 łyżka posiekanego galangala (gdy brak to imbiru),
– 1 łyżka posiekanej trawy cytrynowej,
– 0,5 łyżki posiekanej skórki limonki,
– 0,5 łyżki posiekanego korzenia kolendry (gdy brak użyć nasion ),
– 5 ziaren pieprzu,
– 1 -3 ziarna kolendry ( uprażone ),
– 0,5 łyżki ziaren kuminu ( uprażonego ),
– 0,5 łyżki soli.

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w moździerzu lub blenderze.
Ucieramy do momentu uzyskania pasty – w blenderze należy dodać trochę oleju, aby ułatwić ucieranie.
Przechowywać w lodówce.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...