Jajka faszerowane pieczarkami

23 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

3 jajka
4 pieczarki
1 cebula
majonez napoleoński
sól
pieprz
papryka czerwona
szczypiorek

Jajka ugotować, wystudzić.
W tym czasie cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubej tarce i podsmażyć na oleju. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce i dodać do cebuli. Wszystko razem smażyć aż odparuje wszystka woda i lekko się zarumieni. Jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtko i utrzeć razem z pieczarkami. Można dodać łyżeczkę majonezu, żeby farsz się nie kruszył. Nałożyć farsz w połówki jajek, polać majonezem i posypać szczypiorkiem. Można dodatkowo przybrać papryką czerwoną.

file1266953668



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...