Jajka faszerowane pieczarkami

23 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

3 jajka
4 pieczarki
1 cebula
majonez napoleoński
sól
pieprz
papryka czerwona
szczypiorek

Jajka ugotować, wystudzić.
W tym czasie cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubej tarce i podsmażyć na oleju. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce i dodać do cebuli. Wszystko razem smażyć aż odparuje wszystka woda i lekko się zarumieni. Jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtko i utrzeć razem z pieczarkami. Można dodać łyżeczkę majonezu, żeby farsz się nie kruszył. Nałożyć farsz w połówki jajek, polać majonezem i posypać szczypiorkiem. Można dodatkowo przybrać papryką czerwoną.

file1266953668



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...