Delikatne żeberka z warzywami z parowaru

23 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Zdrowo i smacznie ,polecam:)

  • 80 dkg chudych żeberek wieprzowych
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do żeberek
  • 1 por
  • 3 marchewki
  • 3 cebule
  • 2 szklanki zielonego mrożonego groszku

Żeberka pokroić na porcje. Natrzeć przyprawą do żeberek. Nalać wodę do parowaru, ułożyć żeberka i nakryć drugą nadstawką. Ułożyć ulubione warzywa: marchewkę, mrożony groszek, cebulę, por. Zamknąć parowar. Ustawić czas na 40 min. Po 20 min zdjąć nadstawkę z warzywami. Nakryć żeberka i dalej parować następne 20 min. Na 5 min przed wyłączeniem żeberek wstawić warzywa znów. Gdy żeberka są gotowe wyłożyć na półmisek, posypać lekko solą i pieprzem. Obok ułożyć warzywa.

Można zacząć parować warzywa ,na 20 min przed wyłączeniem żeberek.

Smacznego.

file1266942470



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...