Szaszłyki z ziemniaków i boczku.

30 maja 2013, dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 12 małych, młodych ziemniaków
  • 12 cienkich plasterków boczku
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • Kilkanaście listków szałwii
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

  • Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, po czym obrać ze skórki. Każdy ziemniak owinąć w plasterek boczku.
  • Ziemniaki, pomidorki i listki szałwii nadziewać na patyczki.
  • Całość oprószyć solą i pieprzem.
  • Szaszłyki piec na grillu lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
  • Podawać z sosem majonezowym lub jogurtowym.

 

 

 

file1369942915



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz