Pieczony camembert podany na sałacie
Artykuł zewnętrzny
Pieczony camembert, z sałatą, suszonymi pomidorami, balsamikiem i żurawiną,
podany z chrupiącymi grzankami :)
podany z chrupiącymi grzankami :)
SKŁADNIKI:
1 camembert
ocet balsamiczny – 80ml
1 łyżeczka żurawiny ze słoika
1 łyżeczka cukru
szczypta tymianku
kilka suszonych pomidorów
miks sałat, rukola lub szpinak baby
bułka ciemna z ziarnami
masło
PRZYGOTOWANIE:
Bułkę kroimy pod skosem na centymetrowe kawałki,
smarujemy cienko masłem i posypujemy tymiankiem.
Ser i grzanki
pieczemy na grillu ok 10 minut.
Na talerzu układamy miks sałat.
Ocet, żurawinę i cukier podgrzewamy – sos trochę zgęstnieje.
Gotowy ser przecinamy na pół (uwaga bo środek odrobinę wypływa),
i układamy na talerzu, na zmianę z sałatą.
Dodajemy suszone pomidory i polewamy sosem.
Na boku układamy grzanki.