Zupa kurkowa z makaronem

5 kwietnia 2013, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

40 dag żeberek

2 szklanki kurek blanszowanych

1/3 opakowanie makaronu świderki

1-2 szt. marchewka

1 szt.pietruszka

1/3 szt.selera

1 szt.biała część pora

1 kubeczek śmietany

1 łyżka natki pietruszki

sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Żeberka umyć,włożyć do garnka zalać 2,5 l wody i gotować do miękkości.Warzywa obrać i pokroić w słupki a pora w krążki – włożyć do garnka i ugotować.Jak żeberka będą prawie miękkie,dodać kurki a po zagotowaniu wsypać makaron.
W momencie jak makaron napęcznieje,zupę doprawić solą i pieprzem i zabielić śmietaną,Dodać natkę pietruszki ,zamieszać i przelewać do talerzy.
Żeberka wyjąć,oddzielić od kostek dodać każdemu porcję do talerza.
Smacznego!

file1365156289