Zupa kurkowa z makaronem

5 kwietnia 2013, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

40 dag żeberek

2 szklanki kurek blanszowanych

1/3 opakowanie makaronu świderki

1-2 szt. marchewka

1 szt.pietruszka

1/3 szt.selera

1 szt.biała część pora

1 kubeczek śmietany

1 łyżka natki pietruszki

sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Żeberka umyć,włożyć do garnka zalać 2,5 l wody i gotować do miękkości.Warzywa obrać i pokroić w słupki a pora w krążki – włożyć do garnka i ugotować.Jak żeberka będą prawie miękkie,dodać kurki a po zagotowaniu wsypać makaron.
W momencie jak makaron napęcznieje,zupę doprawić solą i pieprzem i zabielić śmietaną,Dodać natkę pietruszki ,zamieszać i przelewać do talerzy.
Żeberka wyjąć,oddzielić od kostek dodać każdemu porcję do talerza.
Smacznego!

file1365156289



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺