Makaron z brukselką i boczkiem

11 marca 2013,
dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki

2 szklanki makaronu świderki,
15 dag brukselki,
1 łyżeczka masła,
Jarzynka Winiary
1 plaster boczku wędzonego
10 dag kiełbasy wędzonego
pieprz kolorowy

Brukselkę myjemy obieramy z brzydkich liści i gotujemy na półtwardo w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Gdy brukselka jest prawie ugotowana odcedzamy ją studzimy i rozbieramy z listków. Na patelni podsmażamy pokrojona kiełbasę i boczek. Dodajemy listki kapusty mieszamy. Dodajemy ugotowany makaron i łyżeczkę masła.Mieszamy . Doprawiamy przyprawą uniwersalna i pieprzem do smaku.

file1363027375



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....