Makaron z szpinakiem i soczewicą z patelni

11 marca 2013, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 opakowania Makaron razowy,
1/2 puszki soczewica z puszki,
1 garść szpinaku,
2 ząbki czosnku
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz biały
przyprawa w płynie,
olej rzepakowy ZIELONY NURT
1 szt cebuli,
10 dag szynki

Szpinak świeży myjemy osuszamy i kroimy. Makaron gotujemy według przepisu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Cebule siekamy ,czosnek wyciskamy przez praskę. Szynkę kroimy  w plasterki następnie w paseczki. Na patelni na leju rzepakowym podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojony szpinak i wyciśnięty czosnek . Smażymy chwilę , dodajemy odsączoną soczewicę i pokrojona szynkę . Mieszamy . Dodajemy odcedzony makaron . Mieszamy razem ,doprawiamy sola pieprzem i przyprawa w płynie .

file1363027301



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz