Szpinakowy makaron z udźcem z indyka polany sosem śmietankowo-serowym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- udziec z indyka
- makaron szpinakowy
- 100ml śmietany 30%
- 100g sera żółtego
- sól
- pieprz
- przyprawa do drobiu
- czosnek
- kminek
- olej
Sposób przygotowania:
Udziec z indyka obrać, umyć i natrzeć w przyprawie do drobiu, dodać czosnek i kminek. Gotowe mięso dusić na rozgrzanym oleju w rondlu ok. 40 minut. Po upieczeniu pokroić w drobną kostkę. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Do garnuszka wlewamy śmietanę, do gotującej dodajemy ser. Czekamy do rozpuszczenia, doprawiamy do smaku. Gotować do gęstości. Na talerz wyłożyć makaron, na środek wyłożyć mięso i polać sosem. Można podawać z pomidorkami.
Smacznego!
http://corculinari.pl/szpinakowy-makaron-z-udzcem-z-indyka-polany-sosem-smietankowo-serowym-2/