Łazanki prosty przepis

11 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny


 
Składniki:
duża główka białej kapusty
500g fileta z kurczaka
500g kiełbasy
cebula
kminek
koperek
sól
pieprz czarny mielony
makaron

Sposób przygotowania:


Poszatkować kapustę, ugotować w osolonej wodzie. Po zagotowaniu odcedzić, zalać ponownie wodą, gotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę razem z kiełbasą i mięsem, wrzucić do rondla. Podpiec przez ok. 10 minut. Dodać kapustę białą i wszystkie przyprawy i dusić przez ok. 30 minut. Podlewać wodą w razie potrzeby. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Do farszu dodać ugotowany makaron i wszystko razem delikatnie wymieszać.

Smacznego!
http://corculinari.pl/lazanki-prosty-przepis/

file1363000580



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz