Pączki serowe

8 lutego 2013, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 szkl. mąki
1/2 kg zmielonego twarogu
1 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół opakowania cukru waniliowego
5 jajek

ok. 1,5 l. oleju do smażenia

Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Twaróg utrzeć z jajami. Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić. Ciasto jest bardzo gęste.
W płaskim garnku rozgrzać olej i wkładać porcje ciasta, nabierając po płaskiej łyżce, następnie zsuwać za pomocą drugiej łyżki do oleju. Ciasto opada na dno, a po chwili wypływa. Po wypłynięciu smażyć ok. 3 minut z jednej strony aż pączki staną się jasnobrązowe.
Po wyjęciu z garnka odsączyć i można posypać cukrem pudrem.

file1360325891

Zapraszam po inne przepisy:



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz