Zupa cebulowa na wywarze mięsnym z winem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa cebulowa na wywarze mięsnym z winem

8 lutego 2013, dodał: theblondmind
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

– wywar mięsny ( można użyć każdego rodzaju mięsa- ja preferuję tutaj wołowinę)
– 4 średniej wielkości cebule
– 3 ząbki czosnku
– pół szklanki białego lub czerwonego wina wytrawnego
– 5 ziemniaczków
– 4 łyżki masła
– oliwa z oliwek, ewentualnie olej z czarnuszki
– jeden, cały koncentrat pomidorowy
– tymianek, oregano,
– sól, pieprz, pieprz Cayenne

Przygotowujemy bulion mięsny. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę wraz z czosnkiem podsmażamy na maśle i oliwie. Dolewamy bulion, wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę, przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotujemy ok 50 minut. Pod koniec gotowania dajemy oregano i wlewamy wino.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...