Miętowy sos do mięs | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Miętowy sos do mięs

8 lutego 2013, dodał: theblondmind
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

– 6 łyżek suszonej lub świeżej mięty, jeśli taką dysponujemy.
– 3 łyżki soku z cytryny
– 2 jabłka
– sól, pieprz

Jabłka należy umyć, obrać i włożyć do garnuszka. Zalewamy je pół szklanki wrzątku, następnie podgrzewamy, aż do rozgotowania. Na koniec przecieramy. Miętę kroimy na drobniutko, jeśli mamy świeżą. Mieszamy jabłka, sok z cytryny, miętę. Dodajemy pieprz i sól. Gotowe! Dla uzyskania lepszego smaku, można sos wstawić do lodówki.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Szkło w domu, jak to u Was wygląda?…
Tak, ja już widzę jak kryształki szkła rozsypują się u mnie na podłodze. Zwłaszcza...
Torba podróżna czy walizka na kółka…
Najczęściej korzystam z walizek, bo przy cięższym bagażu nie trzeba się wysilać nosząc...
Maskowanie koloru licówkami
Tylko że teraz mnóstwo osób je nosi i oswajamy się z tym widokiem,...
Kosmetyki do pielęgnacji miejsc int…
Polubiłam się z szarym mydłem gdy zaczęły mi dokuczać ciągłe wysypki. Takiego perfumowanego nie...