Udka z kurczaka po bawarsku

10 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 45 minut
10 udka z kurczka
Niezbędne produkty:

  • 4 udka z kurczaka
  • 200g mielonego mięsa wieprzowego
  • 100g korniszonów
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju

Produkty Kamis:

  • 3-4 łyżki Musztardy bawarskiej
  • 1 łyżka Majeranku
  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 1 łyżka Papryki słodkiej
  • Sól morska w młynku
  • Pieprz czarny mielony

Wyjąć kości z ud kurczaka. Mięso posmarować musztardą wymieszaną z papryką i olejem.
Wieprzowinę doprawić czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, dodać korniszony. Tak przygotowanym farszem nadziewać udka, następnie piec 25 min w temp. 160 st.