Morski Raj Mój :)

9 lutego 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • małże około 75 gram bez muszli
  • łosoś filet około 150 gram
  • białe wino wytrawne ( 150 ml )
  • świeża kolendra
  • gęsta śmietana
  • mąka
  • 150 ml wody
  • 1/2 bulionetki
  • pieprz czarny mielony
  • szparagi zielone około 150 gram
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • ew.przyprawa do ryb

Małże smażymy przez chwilę w woku na oliwie z oliwek , następnie dodajemy wodę i pół bulionetki.Po paru minutach dolewamy wino i dodajemy kolendrę świeżo posiekaną.Dusimy przez następne 5 minut , na końcu dodajemy śmietanę i odrobinę mąki do zagęszczenia naszego sosu.W osolonej gotującej się wodzie gotujemy szparagi, a na małej patelni smażymy na oliwie z oliwek fileta z łososia lub grillujemy na elektrycznym grillu.Smacznego :)

file1265727485



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...