Morski Raj Mój :)
Artykuł zewnętrzny
- małże około 75 gram bez muszli
- łosoś filet około 150 gram
- białe wino wytrawne ( 150 ml )
- świeża kolendra
- gęsta śmietana
- mąka
- 150 ml wody
- 1/2 bulionetki
- pieprz czarny mielony
- szparagi zielone około 150 gram
- oliwa z oliwek extra virgin
- ew.przyprawa do ryb
Małże smażymy przez chwilę w woku na oliwie z oliwek , następnie dodajemy wodę i pół bulionetki.Po paru minutach dolewamy wino i dodajemy kolendrę świeżo posiekaną.Dusimy przez następne 5 minut , na końcu dodajemy śmietanę i odrobinę mąki do zagęszczenia naszego sosu.W osolonej gotującej się wodzie gotujemy szparagi, a na małej patelni smażymy na oliwie z oliwek fileta z łososia lub grillujemy na elektrycznym grillu.Smacznego :)